Förra våren genomförde jag bloggutmaningen #blogg100 (100 texter på 100 dagar) och sett bara ur ett skrivpersoektiv så var det länge sedan jag var så effektiv, inspirerad och rent krasst bra. Jag behöver utmaningar.

Så har jag tänkt ett par dagar. Som en slump upptäckte jag ett tweet av David Andersson, en mattelärare i Värnamo, som skriver en fantastiskt matteblogg. Hans mål var att blogga varje vecka, vilket han deklarerade stolt på Twitter.

Trots att vi inte känner varandra sedan tidigare kunde jag inte låta bli att utmana honom i en mer avancerad bloggutmaning. Efter ett par snabba tweets av förhandling är vi framme i grundvillkoren: två blogginlägg (minst) per vecka under hela vårterminen. Vi kallar det #vadbloggning och det är fritt fram att haka på.

Det är lite mer än jag skriver idag och framförallt mer regelbundet. Det är i sig inte kvantiteten som är grejen utan snarare att ha en sparringpartner som förväntar sig en jämn takt. För egen del blir det en påminnelse att reflektera.

Pepp på det!

Kommentera