Det är måndag och förmiddagsrasten ska just börja. På väg ut diskuterar ett par elever i femman den enas nyfunna intresse; Alpackan. Det har ordagrannt börjat genom att hen har hört ordet alpacka och fastnat för det och därmed bildsökt det på Google och så vips är ett intresse fött. Imponerande!

Nu har hen nördat ner sig i allt om Alpackan och läser högt från wikipedia-artiklen om djuret förekomst under Inkarikets dagar:

”Under spanjorernas invasion av Peru slaktades nästan hela stammen…”

De diskuterar vad det egentligen innebär och jag märker att de diskuterar allt från innebörden av en invasion, varför spanjorerna var i Peru och mycket mer. En elev går förbi och känner ett brinnande intresse för samtalet:

Eleven: Men allltså…. Fy vilka taskiga djur!

Det tog ett par minuter innan jag förstod att eleven antagit att alpackan under en period ägnat sig åt att slakta spanjorer…

Jag har bestämt mig för att hoppa på utmaningen #Blogg100 som handlar om att skriva ett inlägg per dag i hundra dagar. Jag hoppas att det ska inspirera mig att ägna mer tid åt skrivandet och reflekterandet som omfattar den här bloggen. Därav den lilla siffran i början på inlägget.

Kommentera