Idag hade jag mitt första riktiga möte med min nya lärarstudent (som egentligen kommit halvvägs men som inte har varit min förut).

Det är så otroligt imponerande att se någon som kommer in i ens klassrum och bara briljerar. Jag tror inte att läraryrket behöver vara ett gudagivet kall som vi behöver besvara för att bli fullkomliga som människor. Det är ett jobb. Ett jäkligt viktigt sådant, men det är faktiskt allt. Med det sagt finns det de som har en naturlig talang för att leda och lära. Det är riktigt coolt att se sådan talang i en person som kanske själv inte riktigt vet om det. Där finns behov av en handledare, tänker jag.

En kul grej:

I ett tidigt skede av den noggrant förberedda genomgången av olika mossor och lavar utspelar sig följande:
Studenten: Vet ni vad som är skillnaden på mossa och lavar?
Elev (10 år gammal, lyssnar inte helt noga): Va!?
Studenten (tålmodigt): Ja, alltså. Mossa och lavar. Vet du vad som kan vara skillnaden?
Eleven: Meh! Det är ju JÄTTESTOR skillnad på mossa och lava!

 

Kommentera