sedan ett par år brukar vårkanten också innebär bliggprojektet Blogg 100 – Hundra inlägg på hundra dagar. Det ätningen specifikt en skolgrej utan något som alla möjliga personer ger sig in på. För mig är det tredje året. 

Tanken, som jag ser det, är att tvinga sig själv att skriva mer för att i förlängningen tvinga sig att reflektera mer. Vilken lärare kan ärligt säga att det finns en enda arbetsdag som inte innehåller något som är värt att reflektera vidare över?

Första året kom Blogg 100 mitt i en kreativ torka. Det passade mig utmärkt att göra en sådan här grej för att komma igång. Det var nog då en sak som gjorde att jag inte lade ner den här bloggen.

Förra året kom Blogg 100 mitt i en alldeles för intensiv fas. Jag jobbade för mycket och det här blev ytterligare ett måste. Jag bröt någonstans kring 50 inlägg. Det för inget, men det grämer mig lite. 

I år ger jag mig på det igen, med målet att fokusera på den kvalitativa eftertanken. Jag spyr ur mig tweets och det har ett professionellt värde i sig. Men det ger mig inte allt set jag vill ha. 100 långa tankar på 100 dagar är bra träning. Precis det jag behöver.

Kommentera