idag, den sjätte juni, har jag haft lärarlegitimation i exakt två år. Jag vet inte hur mycket det egentligen betyder just föd mig, just nu. Jag har aldrig blivit anmäld och jag har alltid undervisat inom mina ämnen och med mina åldersgrupper. På det sättet verkar det nästan som om jag inte behöver mitt legg.

Men det är knappast samma sak som att jag aldrig kommer att begäras ta ett ansvar för andra ämnen eller för andra åldrar än de jag är behörig för. Det verkar vara en ototeligt stor grupp lärare som är i den sitsen. Är det bra? Är det verkligen okej? Även om jag kan mina ämnen rätt bra och har med åren etablerat en ämnesspecifik bedömningskompetens då innebär ju inte det på något sätt art jag skulle klara mig bra om någon bad mig att byta expertisområde. 
På det sättet tycker jag om min legitimation.

Kommentera