-KILLFRÖKEN!

Jag sitter på en flygplats någonstans i världen i väntan på nästa flyg som ska ta mig till nästa flyg som i sin tur ska ta mig till mitt mål. Jag är djup försjunken i en god bok när en tonårsröst utbrister mitt namn. Jg hör förvåningen och glädjen i rösten när jag vänder mig om. Där står en före detta elev som jag inte sett på kanske fyra år. (För en som varit lärare i fem och ett halvt år är det läääääääänge.) han sprudlar av glädje och vill fråga om allt från min resa till hur det är på skolan nu för tiden. Jag märker att hans föräldrar är förbryllade av att deras tonåring har hittat en skäggig man som han verkar känna. Så jag presenterar mig. De blir också förvånade när de upptäcker sambandet.
Det är stunder som dessa då jag förvånas över vad det är att jobba som lärare.

Kommentera