För något år sedan gjorde jag en intervju med För det vidare, en kampanj av bland andra Skolverket för att få fler att vilja bli lärare. Så klart var första frågan om vad som är det bästa med att bli lärare. Jag kom att tänka på den intervjun idag, och då särskilt svaret jag gav.

”Jag måste nog säga att det är variationen.”

Jag kom att tänka på det svaret när en kollega berättade om eftermiddagens planer: att åka upp till en frusen sjö i närheten av skolan och skotta bort 40 cm nysnö inför den kommande friluftsdagen. Hen undrar om jag ska med. Jag minns variationen som fick mig att välja det här yrket och inser samtidigt att det behövs folk för att det här ska bli gjort. Så jag tackade ja och anmälde mig frivilligt.

Ett par timmar senare har sjön ett antal spår för skridskoåkning och ett par områden för andra aktiviteter. Solen är på väg ner bakom trädtopparna och jag inser för första gången sedan vi kom att det här är en ganska vacker plats. Jag ser fram emot friluftsdagen och inser att det är rätt smart med fysiskt arbete efter en heldag av möten och lektioner.

12439497_871838599580037_7859836715262128480_n

Kommentera