Igår missade jag en studiedag. En stängningsdag till och med. Hela skolans verksamhet låg nere en dag för att utvärdera det gångna läsåret och börja planera inför det kommande. Och jag missade det. Det var inte som att jag försov mig eller råkade bli sjuk. Jag missade det med flit, efter överläggningar med min chef. Jag prioriterade något annat. Det må vara hänt. Men är jag automatiskt frikopplad från arbetet då? Så klart inte. Jag har i allra högsta grad ett ansvar för både utvärdering och planering framåt.

Det fina med alla digitala resurser är att det är lätt att lägga sig i på distans. Med planeringar på Google Drive eller om det är känslig information via mejl är det inte ett hinder i tekniken. Det är en fråga om inställning och kultur. Ledighet är inte ledighet på det sättet som det brukade vara. Så länge som vi når en balans mellan att arbeta på fritiden och vara fria på arbetstid så är det en bra deal.

Kommentera