Sedan ett par veckor arbetar jag på en ny skola.

Jag är inte superintresserad av att gå in på specifika detaljer om den skolan eftersom den fått mer än tillräcklig uppmärksamhet redan innan den hunnit starta och nu när den väl har startat så känns det som att det är rättvist att ge det lite tid innan man börjar utvärdera allt för mycket.

Det jag istället lagt min energi på de senaste veckorna är snarare att lära mig att gå igen. Det känns lite så. Efter en miljard år som lärare så vet jag ju egentligen att jag är rätt bra på det här jobbet. Men jisses vad mycket som är kontextbundet! Det är en prövning att byta jobb. Samtidigt är det ganska coolt. Ända sedan jag började så har jag gått hem varje fredag med känslan av att även den här veckan har jag lyckats sätta något liiiiite bättre än förra veckan. Så tydlig utveckling på så kort tid var det länge sedan jag kunde se hos mig själv. För när man är på samma ställe för länge är det snarare som att veckorna flyter ihop lite. Så är det INTE när man bytt jobb. Snarare är varje vecka en full termin av nya intryck. Spännande, om inte annat!

Kommentera