Det är helg, vilket för mig brukar innebära bloggpaus. Men jag hittade ett klipp på Vimeo som jag bara måste få dela med er. Det väcker så många tankar och känslor inombords. Som jag säkert kommer att återvända till i framtida inlägg. Det första jag fastnar för är mannen (Geoffrey Canada) som säger ”When you see a really good teacher you see a work of art”. Det är fint. och sant.

Vad tänker ni på när ni ser det här klippet?

3 kommentarer
  • Mats
    Posted on 2010-09-26 at 13:44

    Intressant video du la upp.

    Delar dina åsikter i rastvaktssynen och angående lärarens rast så brykar de oftast ha en halvtimmes lunch som borde täcka den tiden. Man kan även ha rast när de andra barnen också ha rast, fast man ha den gemensamt med barnen ute om man ha möjlighet.

    Det är då min syn och hur jag brukar arbetar när jag ibland arbetar som lärar ass/fritids pedagog i skolan.

    Jag föredrar ändå förskolan som arbetsplats.

  • Janne
    Posted on 2010-09-26 at 18:26

    Barn med drömmar ”trillar” igenom skolan och blir apatiska utan drömmar.Var är ” jag ska bli läkare!” och ”jag vill bli sjuksköterska” bland våra sjuor t ex?
    Ganska många saknar drömmar om yrken och framtid, man ska bli känd och rik…som om det räcker för att hitta lyckan. Elever som saknar fritidssysslor är vanliga (om man bortser från sms, msn och bilddagboken eller web-spel). Ja att spela web-spel är säkert utvecklande för en del, men borde det inte finnas mer i barns liv än datorer?
    Apropå lärare: …hur ska man kunna vara en inspiration och förebild när man ständigt känner sig otillräcklig och trött?

  • Ett högst osammanhängande inlägg om drömmar.
    Posted on 2010-09-27 at 07:16

    […] helgen la jag upp en trailer till filmen Waiting For Superman (en dokumentär om den segregerade skolan i USA från skaparna av […]

Kommentera