Jag har lärt mig att inte vara för kritisk. (I alla fall inte på Internet.) Men ibland blir jag lite fundersam över hur världen fungerar. Jag har respekt för att det ibland blir fel när någon inte tänker hela vägen. (Som när en person på NASA blandade ihop tum och centimeter och råkade krascha en rymdsond i Mars.)

Men när det dyker upp tecken på avsiktlig dumhet har jag svårt att besinna mig. Ett exempel är när Lindex bestämmer sig för att märka upp sn barnkollektion så att killkläderna alltid är större (och därmed lek- och busvänligare) än tjejkläderna i samma storlek.

Jag inser att jag, som barnlös, inte har något att säga till om här. Men är inte faktumet att det här är ett företagstänk som faktiskt verkar ekonomiskt lönsamt ett tecken på att ganska många människor är ganska dumma i huvudet?

Läs det här så fattar du vad jag menar.

En kommentar
  • Anna
    Posted on 2011-01-25 at 15:18

    och här har jag gått runt och i min enfald har jag trott att utvecklingen har gått framåt men så har den istället gått åt helt fel håll. kollade bloggen du länkat till och det är ju skrämmande. ska man skratta eller gråta?

Kommentera