Idag fick jag höra en historia som är ett par år gammal nu. Det var en matematiklärare från den lokala högstadieskolan som tog kontakt med mina kollegor med en vädjan om pedagogisk samsyn. Ett till synes hedervärt ändamål.

Om det inte vore för själva budskapet: ”Ni får sluta upp med att låta eleverna göra egna filmer och powerpoint-presentationer. Det blir liksom inte lika spännande och nytt när de kommer till oss senare….”.

Idag har varje elev i hela enheten en egen dator och det produceras betydligt intressantare saker än powerpoints. Det kallar jag skolutveckling.

2 kommentarer
 • Maria
  Posted on 2011-02-25 at 09:00

  Hej, ville bara säga att jag gillar din blogg skarpt och länkade till dig i mitt inlägg om inspirerande bloggare igår!

  Är själv nyexaminerad fritidspedagog och jag läser och har läst din blogg för att inspireras, det kommer jag fortsätta med.

 • Janne
  Posted on 2011-03-01 at 20:52

  ”Ni får sluta… ” Suck…

  Bättre att bygga vidare i nästa stadie istället för att gnälla, eller?

  ”There’s no end to the possibilities” Cable Guy

  Ha det!

Kommentera