Av en slump hittade jag det här klippet på en av mina YouTube-promenader.

Jag tycker att det sätter fingret på något. Väldigt sällan pratar man om lek som avgörande faktor för framgång. Men i en tid när världen blir allt mer komplex (egentligen är det väl inte världen som blir mer komplex så mycket som att det kanske är våra förklaringsmodeller som blir mer komplexa… Men det är en annan fråga för ett annat inlägg…) och kraven på kreativt tänkande ökar kan jag tycka att leken borde få mer plats.

Min NO-kollega brukar säga att det viktiga är att få eleverna att fatta det naturvetenskapliga tänket (med ställande av hypoteser och liknande). Det är bra. Men jag tror att jag ska ta henne åt sidan någon gång imorgon och ge henne länken till det här klippet.

Andre Geim och Konstantin Novoselov är trots allt de första personerna i världen att få både nobelpris och ignoblepriset.

Kommentera