För ett par veckor sedan såg jag den här bilden. Först tänkte jag att det verkligen bara är en sanning i den delen av världen där man har praktiskt taget 100% läs- och skrivkunnighet. (Det är inte alls så många länder som man kan tro.) Sen insåg jag att det är en väldigt bra liknelse för att tydliggöra vad som är först upp på listan av vad kids behöver lära sig och vad framtida generationer kommer att dömma dagens skolsystem efter.

Jag tror att det första jag ska göra när jag kommer tillbaka till jobbet är att sätta upp den här bilden över mitt skrivbord i personalrummet. (Eller kanske någonstans i klassrummet?) Känns som en sån grej man vill bli påmind om när hjärnan blir lite för närsynt och man liksom tappar fokus…

Förresten, det är helt klart värt att läsa på mer om Alvin Toffler.

Kommentera