Årets första öppna makerspace. Ett tiotal elever (år fyra till åtta den här gången) som samarbetar i sitt skapande och lärande. Någon är helt ny på skolan och har hört om Makerspace från äldre syskon. Jag ger en snabb rundtur. Några andra har grubblat hela sommaren på en idé de vill prova att designa och printa. De passar på att visa den nya eleven hur en 3D-skrivare fungerar.  Strax efteråt har hen tre egna idéer att printa.

Ytterligare ett gäng har ett spelprojekt som de arbetat med ett tag som de nu vill arbeta vidare med. Samtidigt visar de den nya eleven hur spelen från hens favorit spelplattform skapas. Den nya eleven nickar men inser att det kanske är för svårt just nu. 

Några som brukar komma men idag valde fritids uppstyrda utomhuslekar kommer förbi fönstret och kikar in. Den nya eleven ger en sammanfattning av vad som finns och pågår. 

Någon har en idé på en design för en LEGO Mindstorm som borde gå att realisera. Den nya eleven sätter sig intill och snart konstruerar hen en egen version av en motorcykel. 

Innan vi stänger för dagen hjälps de åt att plocka undan, spara sånt som ska fortsättas med och identifiera vad som är nästa steg med sina respektive projekt och hur de skulle kunna gå tillväga.

Kommentera