Jag hittade alldeles nyss ett citat som kommer ifrån 1997 års Skolkommitté. För över tio år sedan slog en statlig utredning fast vad som kanske är den sannaste sanning vi kan slå fast. Varför händer det inget?

”Vi anser att graderade betyg inte behövs som drivkraft för eleverna; vi ser inget pedagogiskt värde med betyg. Tvärtom kan betygen bidra till en fokusering på ämnena, liksom på det lätt mätbara, som gör att en pedagogisk utveckling förhindras eller försvåras.”

-(Skolkommittén, 1997)

2 kommentarer
  • Fru Plommon
    Posted on 2009-11-03 at 20:23

    Men vilken himla tur att du såg till att detta föll ur glömskan! Mejla Jan Björklund omedelbums! ”omdömen på sexåringar…” *mummel*

  • Killfröken
    Posted on 2009-11-04 at 23:15

    Jag mummlar med dig. Samtidigt har jag märkt att B-lund knappast bryr sig om vad lärare (och lärarstudenter) tycker…

Kommentera